Asociația Prematurilor celebrează în România Ziua Mondială a Prematurității – 17 Noiembrie. Anual, această dată este marcată oficial în întreaga lume pentru a atrage atenția asupra riscurilor impuse de nașterile premature.

Astfel, Asociația Prematurilor a început o campanie de conștientizare a prematurității în România și trage un semnal de alarmă întregii societăți civile asupra acestui fenomen.

La nivel mondial 1 din 1o copii se naște înainte de termen iar în România, prematuritatea rămane una dintre principalele cauze de mortalitate în rândul nou-născuților.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății,  datele din noiembrie 2016 arată că în fiecare an, 15 milioane de copii se nasc prematur, număr în continuă creștere. Peste 60% dintre cazuri se înregistrează în Africa și în Asia de Sud. În țările sărace, aproximativ 12% dintre bebeluși sunt născuți prematur, față de 9% în țările mai bine dezvoltate.

Cum poți să ne susții?

 Dacă ești părinte de prematur ne poți trimite povestea ta, fotografiile copilului/copiilor, filmulețe sau câteva cuvinte referitoare la experiența pe care ai trăit-o etc. pe adresa contact@asociatiaprematurilor.ro

 Dacă ești jurnalist/blogger/persoană publică sau medic poți să preiei bannerele dedicate acestei zile și să faci cunoscută cauza chiar pe profilul tău de Facebook, folosind hastagurile #WPD #ZMP #AsociatiaPrematurilor #ImbratisareaVindeca. (Fotografiile pot și descărcate de aici)

 Alătura-te și tu efortului nostru de conștientizare a prematuritaății în România!

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.