Despre noi

CINE SUNTEM?

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România. Asociatia Prematurilor este singurul ONG din România acreditat pe prematuritate în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.
Organizația deruleaza programe caritabile de donații în maternități, de educație continuă pentru cadrele medicale, susține ateliere si webinarii pentru familiile cu prematuri, proiecte de prevenție a nașterii premature, susține financiar cazurile sociale de familii cu prematuri.

HAI SA NE
CUNOASTEM!

FONDATORI

DIANA GĂMULESCU

Motivația de a mă implica într-un astfel de proiect vine din experiența profesională acumulată pe parcursul a 4 ani de proiecte sociale dedicate prematurilor, în strânsă colaborare cu cadrele medicale din România și specialiștii din România și străinătate, ca părinte de copii născuți prematur. Am părăsit zona corporatistă după o activitate de 15 ani ca specialist în comunicare, pentru că am convingerea că schimbarea în comunitate începe cu noi.

CAMELIA DUMITRU

In fiecare dintre noi exista un luptator. Eu am ales sa lupt pentru bebelusii care aleg sa vina mai devreme pe lume pentru ca au nevoie de noi, au nevoie de sprijin, au nevoie de oameni care sa-i ajute constant in recuperare. M-as bucura ca din ce in ce mai multi oameni sa imbratiseze cauza prematurilor, sa ne unim fortele si impreuna sa le schimbam viitorul.

CEZAR GĂMULESCU

Prima condiție să reușești în viață este să fii sănătos. Din poziția de Managing Partener la Forfitout, am ales să sprijin, de-a lungul timpului, proiecte sociale, pe care le-am sponsorizat. Am contribuit la realizarea unei fundații solide, apropiindu-mă foarte mult de această cauză. M-aș bucura ca partenerii de business pe care îi întâlnesc să se implice și ei în clădirea unui viitor sănătos al copiilor prematuri.

ECHIPA

DIANA GĂMULESCU

Președinte

Cred că fiecare experiență se întâmplă cu un scop și indiferent de cât de mult ne opunem, uneori, lucrurile se întâmplă așa cum sunt ele „așezate” de univers. Cu siguranță experiența mea de părinte cu prematuri nu a fost întâmplătoare și cred că ultimii ani au trecut cu rost, dezvoltând proiecte cu și pentru astfel de familii și bebelușii lor, împreună cu medici, parteneri, ambasadori, formatori de opinie și voluntari. Pentru implicarea mea în comunitate, anul acesta, Revista Avantaje m-a nominalizat la „Femeia anului” pentru „promovarea și apărarea drepturilor copiilor”.

ANDRA NEGRU

Director De Comunicare

Dacă vă întrebați ce au în comun psihologia și comunicarea, ei bine, deși aparent sunt 2 domenii diferite, ele se îmbină perfect. Sunt o fire dinamică, îmi place să explorez și să mă dezvolt, dar și să-mi folosesc experiența într-un mod creativ și util, chiar dacă abordăm un subiect atât de delicat și vulnerabil.

MARIA MOISE

Asistent Social

Sunt absolventa a Facultatii de Asistenta Sociala unde am invatat sa iubesc oamenii si sa le ofer ajutorul meu, pentru ca, ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui. Imi doresc ca pentru Asociatia Prematurilor sa fiu persoana potrivita si sa pot contribui la o schimbare in bine a familiilor cu bebelusi nascuti inainte de termen.

ANDREA BADEA

Coordonator Grup De Suport Bebelusi Ingeri

Eu…eu sunt mama lui Vlad si reprezint partea aceea mai putin frumoasa a comunitatii prematurilor. Vlad al meu nu a supravietuit, sunt mama de bebelus inger. El s-a nascut la 31 de saptamani, dar afectiunile cardiace nu l-au lasat sa traiasca mai mult de 2 luni. A fost cu noi intre 8 martie si 3 mai 2016. A fost si este “iubitu’ lu’ mama!” As fi fost o mama din aia de baiat, posesiva, si o soacra….in adevaratul sens al cuvantului 🙂 In timp ce Vlad era internat in spital, Nina oferea suport psihologic mamelor, fapt pentru care ii voi fi mereu recunoscatoare. Sunt aici pentru toti parintii care au nevoie sa comunice cu cineva pe tema asta, fie individual, fie in grupul nostru de suport – Bebelusi Ingeri.

BOARD CONSULTATIV

TILY NICULAE

Președinte Onorific

Cred că cei care mă urmăresc sau mă cunosc știu că mă implic în campanii umanitare. Iar nașterea prematură este una dintre cauzele care mă preocupă și pentru care mă implic de ani buni. Sunt sigură că schimbările semnificative se întâmplă atunci când ai continuitate și când te implici cu toată inima.

CRISTINA HUZUM

Deputy General Manager Sheraton Bucuresti

Sunt mama de prematur. Și inevitabil sprijin Asociația Prematurilor! Pentru că nevoia este de multe feluri atunci când trăiești experiența prematurității: de informație, pregătire, consiliere, terapie, incubatoare, spitale și aș putea să continui. Ca să iubești această viață fragilă trebuie să rupi bariere de panică și abandon, de frustrare și neputință. Pe acest drum poți să reușești alături de oameni la fel. Iar eu asta fac! Mă folosesc de ce simt eu ca să conving alți oameni că ajutorul ia forme multe și dă la schimb speranță și viitor.

ZENOVIA GRAMA

PR Director

18.000 de bebeluși se nasc înainte de termen în România în fiecare an. Fiecare cu o poveste și cu diferite complicații. Iar noi nu trebuie să uităm că ei sunt viitorul, copii care au nevoie de ajutorul nostru pentru a fi mai puternici. Prematurii ne arată zi de zi ce înseamnă să lupți pentru viață, iar pentru ei și pentru familiile lor trebuie să facem fapte bune, să le oferim o mână de ajutor pentru a le face viața mai ușoară și mai frumoasă. De aceea susțin Asociația Prematurilor, unde oamenii fac lucruri minunate zi de zi pentru cei mici, dar cu suflet mare.

ISABELA PANA

Coordonator Grup De Suport Bebelusi Ingeri

Isabela Pană, mamă a unei perechi de gemene, născute prematur în anul 2017. Aceasta este fraza care descrie cel mai bine susținerea mea când vorbim despre prematuri și Asociația Prematurilor, dar și despre Diana Gămulescu! Dorințele mele par simple, dar doar par. Spun asta deoarece prematuritatea este un subiect prea puțin dezbătut, ceea ce face ca mulți părinți să nu știe ce înseamnă, să se lovească de această durere în ziua nașterii copiilor, așa cum am pățit și eu. Totodată, alăturarea mea aici este ca urmare a faptului că știu lipsurile care există în multe spitale, știu cât de mult înseamnă un incubator și cum poate face diferența între viață și moarte. De aceea, doresc să mă alătur vocilor care vorbesc despre prematuritate, să mă alătur Dianei, cea care face tot posibilul ca prin Asociația Prematurilor să informeze și să ajute cazuri simple, dar și secții de terapie Intensivă din toată țara.

MANUELA CIUGUDEAN

Coach, Trainer, Personal Brand Strategist

Sunt mamă, iar principala mea valoare este Familia. În meseria mea pledez pentru a trăi cu autenticitate valorile și a înțelege că adevărata dezvoltare personală vine când contribuim la binele comun. Îmi doresc să particip alături de voluntarii Asociației Prematurilor la eforturile de a salva viețile copiilor născuți prematur în România, de a alina durerea mamelor și a fi alături de familiile lor.

CONSULTANTI

ADINA PAUN

Consultant In Alaptare

Sunt absolventa a Facultatii de Moase si Asistenta Medicala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, educator pre si post natal, si consultant in alaptare certificat international (IBCLC). Am însoțitit până acum 3,500 de cupluri mame-copii în parcursul lor în alăptare, dintre care peste 250 de prematuri. Am absolvit în 2017 masterul ”Ingrijiri specifice ale lauzei și nou-născutului la domiciliu” în cadrul aceleiași universități, cu o lucrare dedicată prematurității, ”Ghid pentru părinții nou-născutului prematur”. Am ales această temă pentru că lucrul cu prematurii imi demostreaza de fiecare data ca a fi puternic nu are nicio legatura cu numere la nastere, ci cu tenacitatea acestor mici luptatori si cu energia stransa de o familie curajoasa in jurul unui omulet (inca) foarte mic!

IOANA ROSCA

Medic Primar Neonatologie

Cu peste 20 de ani de experienta cu bebelusii nascuti prematur, am invatat ca prematurii sunt puternici. Suferinta te face puternic, indiferent daca eşti mare sau mic. De la ei putem invata mult. Marea lectie este sa luptam pentru viata pana la ultima sa farama si noi, medicii, alaturi de parintii lor sa le oferim tot ajutorul pentru a depasi acest obstacol al prematuritatii.

MIRELA PACALICI

Asistent Medical

Zilnic interactionez cu familiile care au bebelusi prematuri in maternitate, locul in care am crescut alaturi de ei. Am constientizat ca resursele mele pot fi oferite si in afara sectiei de terapie intensiva si am decis sa le fiu alaturi acestor familii, prin Asociatia Prematurilor.