Maternitățile din Câmpina și Ploiești au nevoie urgenta de aparatură!

Asociația Prematurilor lansează campania de strângere de fonduri în regim de urgentă pentru Maternitatea din Ploiești care are nevoie de cel puțin un ventilator pentru prematurii săi.

Maternitatea este una dintre cel mai mari, cu nașteri chiar și de 80- 100 pe luna și ideal ar fi 2 aparate care să existe în secția de prematuri.

Capacitatea secției este de 15 locuri la prematuri la terapie intensivă și corelat cu numărul mare de nașteri și cu incidența crescută de naștere prematura în această maternitate, riscul să apară încă un prematur care să necesite ventilație este mare. De aici și urgența acestui aparat.

Aproximativ 10% dintre ei (sau chiar mai mult) au nevoie de ventilație încă din sala de nașteri, alteori la câteva ore de la naștere, pentru că starea lor se degradează și până vine salvarea pentru transfer au nevoie să fie ventilați. Orice zi pierdută, este o viață pierdută” spune cu îngrijorare Dr. Neonatolog Alexiu- Șef Secție Prematuri Maternitatea din Ploiești

Nu am bănuit că într-o localitate atât de aproape de capitală, într-o maternitate mare să nu existe un aparat vital pentru nou născuți! Am aflat acest lucru după ce noua șefă de secție m-a sunat sa ajutăm această unitate de terapie intensivă. Au avut 2 ventilatoare: unul este stricat și celalalt este deja la un bebeluș. Dacă se naște încă unul azi care are nevoie de ventilație… pierde lupta cu viața și nu ajunge să fie transferat. Un ventilator costă cel puțin 35.000 de euro fară TVA și sperăm că vom atrage atenția companiile private astfel încât să putem cumpără cât mai repede aceste aparate.” Diana Gamulescu – Fondator Asociația Prematurilor

Maternitatea din Câmpina este și ea pe lista de maternități care are nevoie de 3 lămpi de fototarepie. Aceste aparate se folosesc pentru tratarea icterului la nou-născuți.În aceasta maternitate vin pe lume aproximativ 600 de bebeluși în fiecare an, așadar aceste lămpi ar putea trata aproximativ 50 de nou-născuți în fiecare lună. Costul unei lămpi este de aproximativ 3500-4000 de euro.

În acest context, Asociația Prematurilor propune tututor companiilor care înregistrează profit în ultimul trimestru din an să folosească facilitatea fiscală și să redirectioneze până la 20% din impozitul pe venit sau pe profit pentru achiziția acestor echipamente necesare nou-născuților care vin pe lume în Câmpina și Ploiești.

Contractul se poate descărca de pe website : Companii – Asociatia Prematurilor  sau se poate solicita la adresa de email: contact@asociatiaprematurilor.ro

Iată cum mai poți dona:

✅Sponsorizare directă prin contract de sponsorizare cu ONG-ul nostru
✅Donează folosind linkul de mai jos cu mențiunea #Ploiești! https://asociatiaprematurilor.ro/doneaza/
✅Donează-ți ziua de naștere – propune-le tuturor invitaților să facă o faptă bună și să-ți doneze contravaloarea cadoului tău direct în conturile Asociației Prematurilor:
CIF: 38279060
SWIFT: BTRLRO22