Luna Mai este cunoascuta la si sub denumirea de #MentalHealthAwarenessMonth. Sănătatea mintală joacă un rol crucial în bunăstarea generală și nu poate fi ignorată.

Sănătatea mintală a părinților copiilor prematuri poate avea un impact major asupra legăturii familiale și chiar indirect asupra dezvoltării bebelușului. Prin urmare, este deosebit de important să identificăm din timp potențialele probleme de sănătate mintală și să oferim sprijinul adecvat în situațiile dificile. Luna aceasta, calendarul #ESCNH evidențiază importanța examinărilor de sănătate mintală parentală.

Se recomandă efectuarea a cel puțin două screening-uri; după șase luni de la externare și la vizita de urmărire de doi ani. Deschiderea conversației despre #SănătateMintală ajută, de asemenea, părinții să gestioneze potențialele reacții emoționale, susținându-le în același timp încrederea în sine ca părinți prematuri.
În plus, dezvoltarea de linii directoare pentru screening-uri permite profesioniștilor din domeniul sănătății și serviciilor de sănătate să ofere familiilor îngrijirea adecvată și cea mai bună posibilă în timpul acestei călătorii uneori copleșitoare.
Informatii preluate de la EFCNI:

The mental health of parents of #preterm infants can have major impacts on the family bond and even indirectly on the baby’s development. Therefore, it is especially important to identify potential mental health problems early and offer the appropriate support during challenging situations. This month, the #ESCNH calendar highlights the importance of parental mental health screenings.

It is recommended to conduct at least two screenings; after six months of discharge and at the two-year follow-up visit. Opening up the conversation regarding #MentalHealth also helps parents manage potential emotional reactions while supporting their self-confidence as preterm parents. Additionally, the development of guidelines for screenings enables health professionals and health services to provide families with the appropriate and best possible care during this sometimes overwhelming journey.

Mai multe aici: https://newborn-health-standards.org/implementation/11-months-11-topics/

#BetterStandardsBetterOutcomes #ActForParents #FamilyCentredCare #TogetherForNICUParents #IFCDC #EFCNI