Asociația Prematurilor este alaturi de bebelusii care se nasc inainte de termen si prin programele derulate se asigura ca nevoile acestora sunt indeplinite corespunzator.

Cea mai recenta donatie a ONG-ului depaseste 10200 lei si a fost facuta pentru bebelusii prematuri aflati la terapie intensiva si in posterapie de la maternitatea POLIZU din Bucuresti.

Cu sprijinul sponsorului AnaConcept, Asociatia Prematurilor a dotat salile maternitatii cu jaluzele si plase de tantari.

Bebelusii prematuri au nevoie de o ingrijire speciala, atat in spital, cat si dupa externarea acestora. Pe perioada sederii lor la terapie intensiva si la posterapie, acestia au nevoie de odihna, de liniste, de un ambient placut si care sa le asigure toate nevoile. Astfel, o camera cu un nivel scazut de zgomot, bine aerisita, fara lumina puternica, fara agitatie, sunt elementele care ii ajuta sa se dezvolte.

Lumina din spitale tinde sa fie foarte puternica si acest lucru ii poate deranja pe #EroiiInScutece. La prematuri, ochii nu sunt suficienti de dezvoltati ca sa suporte. O lumina puternica le deranjeaza somnul, devin nelinistiti, este impiedicata cresterea lor in greutate si in cel mai rau caz le poate afecta vederea.

In aceasta directie, Asociatia Prematurilor a ales sa se ocupe de achizitia si instalarea unor jaluzele opace si a plaselor de tantari in saloanele bebelusilor prematuri.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Toti cei care doresc sa contribuie la schimbarea viitorului copiilor nascuti prematuri alaturi de Asociatia Prematurilor, pot face donații în contul: RO68BTRLRONCRT0411176001, cu mențiunea “donație”.

*Sursa foto: Asociatia Prematurilor

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.

Contact:

Diana Gămulescu

Președinte Asociaţia Prematurilor

Email: diana.gamulescu@asociatiaprematurilor.ro

Telefon: 0737 933 511

Website: www.asociatiaprematurilor.ro

Facebook: https://www.facebook.com/asociatiaprematurilor

Blog: www.dianagamulescu.ro