Asociatia Prematurilor sustine alaptarea la san a bebelusilor prematuri si alimentatia cu lapte matern. Astfel, cu putin timp inainte de Saptamana Internationala a Alaptarii, ONG-ul a donat 5 pompe de san profesionale pentru mamele internate la maternitatile din Buzau, Focsani, Pitesti, Targoviste si Craiova si care ingrijesc prematuri.

A fost o surpriza sa aflam ca sunt maternitati care nu au o pompa de san pentru colectarea laptelui matern sau sunt maternitati unde au pompe vechi de 20 de ani si mamele sunt nevoite sa colecteze laptele in recipient speciale, manual. Asa ca am primit cu bratele deschise pompele profesionale de la EduClass si am apreciat generozitatea companiei. Mai ales pentru prematuri, laptele matern este esential in dezvoltarea imunitatii si pentru a se recupera, iar mamele internate pentru o perioda lunga de timp chiar au nevoie de acest echipament si de 5-6 ori/ zi pentru a asigura necesarul de lapte pentru bebelusul lor vulnerabil, Diana Gamulescu – Presedinte Asociatia Prematurilor.

Alaptarea la san a bebelusilor prematuri este dificila, in cele mai multe cazuri, luand in calcul problemele medicale cu care se confrunta eroii in scutece. Cu toate acestea, laptele matern ramane ingredientul minune in dezvoltarea sanatoasa a bebelusilor nascuti inainte de termen si ONG-ul propune solutii moderne si eficiente care sa favorizeze pe timp indelungat cresterea productiei de lapte matern, hranirea cu lapte matern a bebelusilor cu probleme de atasare la san, hranirea cu lapte matern a bebelusilor nascuti prematur.

Valoarea donatiei depaseste 5000 de lei pentru pompele Spectra donate de EduClass. Asociatia Prematurilor a sustinut costurile operationale si de transport pentru cei peste 800 de km strabatuti  pentru a dona aceste pompe de colectare a laptelui matern.

Toti cei care doresc sa contribuie la schimbarea viitorului copiilor nascuti prematuri alaturi de Asociatia Prematurilor, pot face donații în contul: RO68BTRLRONCRT0411176001, cu mențiunea “alaptare”.

 

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România.

Asociaţia Prematurilor este singurul ONG pe prematuritate din România acreditat în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.

 

Contact:

Diana Gămulescu

Președinte Asociaţia Prematurilor

Email: diana.gamulescu@asociatiaprematurilor.ro

Telefon: 0737 933 511

Website: www.asociatiaprematurilor.ro

Facebook: https://www.facebook.com/asociatiaprematurilor

Blog: www.dianagamulescu.ro