București, 7.02.2022.

Asociația Prematurilor anunta continuarea proiectelor de sustinere a cadrelor medicale de la neonatologie,  nou-nascutilor aflati in situatii vulnerabile la nastere si familiilor cu prematuri  din Romania si in 2022.

Astfel, Organizatia s-a mobilizat si a reusit deja sa faca donatii in mai multe unitati medicale din tara si in 2 centre maternale cu produse vestimentare adaptate dimensiunilor prematurilor internati in sectiile de neonatologie, obiecte de ingrijire si puericultura destinate nou-nascutilor etc.

Valoarea donatiei depaseste 58 ooo lei si a fost posibila cu sprijinul sponsorilor, donatorilor individuali si fondurile proprii ale Asociatiei.

Peste 550 de seturi de haine au ajuns la #EroiiInScutece de la:

✅Maternitatea Targu Jiu

✅Maternitatea Baia-Mare

✅Maternitatea Vaslui

✅Maternitatea Cantacuzino din Bucuresti

✅Centrul Maternal Maria

✅Protoieria Valenii de Munte

In aceasta perioada, Asociatia Prematurilor are in desfasurare o campanie care vizeaza dotarea cu echipamente noi  a sectiilor ATI de la Neonatologie, locul in care se trateaza copiii care se nasc inainte de termen si au nevoie de ingrijiri speciale.

Si in acest an atentia noastra este orietata catre sustinerea sectiilor de terapie intensiva neonatala pentru asigurarea resurselor necesare pentru salvarea si tratarea nou-nascutilor aflati in situatii critice si de cele mai multe ori fara echipamente acest lucru este imposibil. Avem nevoie de sustinerea cadrelor medicale, a parintilor, a tuturor oameni care vor sa contribuie folosind formularul 230. Orice formular completat este o sansa in plus.” Diana Gamulescu – fondator Asociatia Prematurilor

Nevoia, la nivelul tarii, este uriasa si ONG-ul face apel la societatea civila pentru a se alatura acestui demers si in perioada urmatoare sa sprijine actiunea Asociatiei Prematurilor.

Toti cei interesati pot dona pana la 3.5% din impozitul pe venit chiar astazi.

Cum pot face acest lucru?

– Sa descarce formularul 230 personalizat cu datele Asociatiei Prematurilor accesand linkul: https://asociatiaprematurilor.ro/wp-content/uploads/2022/01/Formular-230_OPANAF_147_2021.pdf

– Completează formularul (doar prima pagina, sectiunea I) cu datele tale și nu uita semneaza-l.

– Sa trimita documentul scanat sau direct in format electronic la contact@asociatiaprematurilor.ro pana in luna mai 2022.

De trimiterea documentelor catre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.) se vor ocupa cei din echipa Asociatiei Prematurilor.

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România. Asociatia Prematurilor este singurul ONG din România acreditat pe prematuritate în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Organizația deruleaza programe caritabile de donații în maternități, de educație continuă pentru cadrele medicale, susține ateliere si webbinarii pentru familiile cu prematuri, proiecte de prevenție a nașterii premature, susține financiar cazurile sociale de familii cu prematuri.

Recent, Comitetul Economic și Social European (CESE) a acordat Premiul pentru Solidaritate Civilă Asociației Prematurilor pentru proiectul prin care s-au donat echipamente și aparate de protecție secțiilor de neonatologie din România. În ianuarie 2020, Asociația Prematurilor a fost premiată în Germania, de către EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), pentru implicarea în proiecte de filantropie și pentru rezultatele obținute în România în cauza prematurității.