Asociația Prematurilor continuă să fie alături de cadrele medicale de la neonatologie și de această data, a organizat în premieră pentru România un workshop dedicat acestora.

Astfel, prima sesiune a avut loc săptămâna trecută  la maternitatea Polizu din București, unde au fost prezente peste 15 cadre medicale.

Sesiunea de workshop a fost construită  în jurul dezvoltării abilităților de comunicare pentru medici, asistenți și alte cadre medicale care lucrează cu părintii copiilor născuti prematuri, precum și stimularea reflexului de supt în cazul bebelușilor născuți înainte de termen.

Obiectivul nostru este acela de a identifica punctele vulnerabile și de a găsi soluții personalizate pentru fiecare secție de neonatologie, de a îmbunătăți comunicarea dintre cadre medicale, personalul auxiliar și familiile cu prematuri, dar și de a contribui la o bună dezvoltare a prematurilor. Ne dorim să ajungem în cât mai multe maternități neonatale din România cu aceste seminarii și să adăugăm noi standarde de îngrijire a eroilor în scutece” – Diana Gămulescu, Președinte Asociația Prematurilor.

Workshopul a fost sustinut de psihologul Nina Sofian si kinetoterapeutul Iulian Nicolae.

În perioada imediat următoare, Asociația Prematurilor pregătește workshopuri și în alte unității neonatale din capitală dar și din alte orașe ale țării. Cei interesați de găzduirea acestor seminarii pot trimite email la:  diana.gămulescu@asociatiaprematurilor.ro.

 

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.

Contact:

Diana Gămulescu

Președinte Asociaţia Prematurilor

Email: diana.gamulescu@asociatiaprematurilor.ro

Telefon: 0737 933 511

Website: www.asociatiaprematurilor.ro

Facebook: https://www.facebook.com/asociatiaprematurilor

Blog: www.dianagamulescu.ro