Bucuresti, 30 octombrie 2017

Asociația Prematurilor va reprezenta România în calitate de vorbitor, la Congresul European al Societăților de Neonatologie din întreaga lume, organizat la Veneția, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2017. Președinta Asociației Prematurilor, Diana Gămulescu, a fost invitată să fie vocea familiilor cu bebeluși care vin mai devreme pe lume în România și să țină un discurs despre efectele prematuritatii asupra părinților.

Este o premieră pentru mine și pentru România, că un reprezentant al comunității de părinții cu prematuri să fie invitată la un astfel de eveniment științific, în calitate de speaker. Pentru mine este un semnal că vocea părinților a devenit relevantă în lumea medicală la nivel internațional și mă bucur că prin implicarea mea din ultimii ani am putut aduce și România în acest context, la un nivel atât de înalt.

Mulțumesc organizației EFCNI că mi-a oferit această oportunitate și pentru un parteneriat bazat pe profesionalism, respect și transparență. ” – Diana Gămulescu – Președintă Asociației Prematurilor

Invitația a fost posibilă prin afilierea Asociației Prematurilor la EFCNI- European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și al nou născuților și reunește organizații de părinți din întreaga lumea, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport.

Congresul European al Societăților de Neonatologie de la Venetia reunește peste 2000 de cadre medicale, numeroși experți ai comunității de neonatologie și asociații de pacienți din întreaga lume. Vor prezenta noutățile în materie de tehnologie și terapii din Neonatologie de la experți de top, provocările comunității de neonatologie, noile oportunități, noile standarde, noile soluții.

Detalii despre programul complet al ediției de anul acesta puteți găsi aici.

Despre Asociatia Prematurilor

Asociatia Prematurilor dezvoltă in Romania programe dedicate copiilor nascuti prematur, părinților și personalului medical de la Neonatologie si reunește experți din diferite discipline, părinți, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor publice de sănătate din Romania.

www.asociatiaprematurilor.ro