București, 29.09.2020

Asociația Prematurilor lansează un nou proiect dedicat familiilor cu nou-născuți la termen și  bebeluși prematuri:  webinarul Primii pași de Părinte – Informații utile despre nou-născuți la termen și prematuri!

Astfel, într-un format video creat special pe nevoile de informare și ghidare practică a părinților în îngrijirea copiilor acestora și alături de specialiști cu renume din domeniu vom aborda tematici legate de:

  • spitalizarea bebelușilor 
  • alăptarea copiilor născuți la termen și prematur
  • îngrijirea nou-născuților acasă

Webinar-ul va avea 6 ediții săptămânale, moderate de Diana Gămulescu ( Fondatoarea Ong-ului) și poate fi urmărit live, în fiecare joi, pe pagina de facebook a Asociației Prematurilor.

Prima ediție va debuta joi, 1 octombrie, începând cu orele 14:30 . Invitatul special – Dr. Ioana Roșca (Medic Primar Neonatologie)  va răspunde întrebărilor și curiozităților părinților legate de spitalizarea bebelușilor născuți la termen si prematur.
A doua ediție va fi difuzată live pe 8 octombrie, de la 12:30 alături de Adina Păun ( consultant în alăptare IBCLC) care va informa publicul despre alăptarea și alimentația bebelușilor prematuri.
A treia editie va fi difuzată pe 15 octombrie alături de Mirela Păcălici ( asistent medical neonatal) care va expune pe larg tehnicile de îngrijire ale prematurului acasă.

Primii pași de părinte – Informații utile despre nou-născuți la termen și prematuri este un proiect foarte util familiilor aflate la început de drum alături de eroii lor și am aprecia dacă îl anunțați pe canalele sociale sau în comunitățile de părinți pe care le cunoașteți (în maternități, pe grupuri sociale) etc.
Informații actualizate zilnic se găsesc pe pagina evenimentului: https://fb.me/e/5K473taTc


În cadrul fiecărei apariții live, următorii vor avea parte de multe surprize și tombole cu premii puse la dispoziție de sponsorul proiectului Philips Avent. Participarea la webinarii este GRATUITĂ!


 Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România.

Asociatia Prematurilor este singurul ONG din România pe prematuritate acreditat în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants – singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.