Asociatia Prematurilor continua sa fie alaturi de familiile cu bebelusi prematuri care se afla pe picior de externare de la terapie intensiva.

Astfel, a dat startul unor ateliere practice de ingrijirea a bebelusilor prematuri acasa. Intalnirile au loc in cadrul maternitatii Cantacuzino si sunt sustinute de Mirela Pacalici, asistenta sectia terapie intensiva, nou-nascuti.

Tematica acestor ateliere practice este legata de:

  • Baia bebelusului prematur
  • Masajul bebelusului prematur
  • Hrana
  • Somnul

Parintii care participa la aceste intalniri au ocazia de a-i adresa intrebari specialistului Asociatiei Prematurilor si de a invata tehnici concrete de ingrijire a bebelusilor acasa.

Atelierele de ingriijre a bebelusilor prematuri acasa sunt GRATUITE pentru familiile cu prematuri internate la neonatologie.

Nevoia unui astfel de atelier a venit in urma constatarii faptului ca, cele mai multe mame, odata externate si fara ajutor acasa, intampina foarte multe dificultati in ingrijirea bebelusilor. Cu atat mai mult, un bebelus nascut prematur si care a stat la terapie intensiva sub supravegherea cadrelor medicale, necesita o ingrijire aparte. El nu mananca, nu doarme, nu se comporta ca un bebelus nascut la termen. De aceea este important ca parintii sa cunoasca acest lucru si sa plece din maternitate cu tehnici corecte de ingrijire ale acestuia la domiciliu.” – Mirela Pacalici

In perioada imediat urmatoare, Asociatia Prematurilor are in vedere extinderea atelierelor si in celelalte maternitati din capitala dar si din tara. Cei care doresc sa gazduiasca astfel de intalniri practice isi pot manifesta disponibilitatea pe: diana.gamulescu@asociatiaprematurilor.ro.

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.

Contact:

Diana Gămulescu

Președinte Asociaţia Prematurilor

Email: diana.gamulescu@asociatiaprematurilor.ro

Telefon: 0737 933 511

Website: www.asociatiaprematurilor.ro

Facebook: https://www.facebook.com/asociatiaprematurilor