Luna Prematurității aduce multe proiecte dedicate familiilor cu prematuri din România

Astfel, Asociația Prematurilor lansează astăzi un intrument foarte util pentru toți viitori părinți: harta interactivă a maternităților de gradul al treilea din Romania, un demers gândit să vină în sprijinul părinților cu informații utile despre localizarea exactă a maternităților neonatale care pot îngriji cele mai grave cazuri de prematuritate din țară, din 24 de orașe.

Harta este vizibilă pe website-ul Asociației dar și pe GOOGLE HĂRȚI și poate fi accesată GRATUIT folosind orice device (laptop, tabletă, telefon ) cu internetul activat.

Acest intrument este extrem de util și a fost lansat ca o soluție de îndrumare corectă către o maternitate care poate prelua cazuri complicate la naștere, cu riscuri atât pentru făt cât și pentru mama și care vă îndrumă părinții către cea mai apropiată unitate cu terapie intensivă neonatală de înaltă performanță în peste 24 orașe din țară.

Dorim să oferim cele mai multe șanse de supraviețuire unui nou născut care se grăbește să vina pe lume și să ne asiguram că părinții aleg în cunoștință de cauză.

Harta se explorează extrem de simplu și va indica adresa exactă ce se conectează automat cu google drive sau waze, date de contact unde pot suna, precum și poza maternității pentru o identificare facială ușoară:
1. Pe computer, click aici: www.asociatiaprematurilor.ro
2. Click pe orice pin (marcator cu roșu pe harta) pentru a obține detalii despre o locație.
3. Pe telefon sau tabletă, atingeți lung oriunde pe hartă pentru a obține detalii despre o locație Pentru a identifica mai multe detalii pe hartă, măriți sau micșorați. Pe dispozitivul mobil, puteți folosi gesturi precum cele de rotire, înclinare și zoom, pentru a vă deplasa rapid în harta.

Importanța acești hărți:

Centralizează într-un singur loc 24 de maternităților cu terapie intensivă neonatală de cel mai înalt gradul din tara
– Identificarea rapidă a locațiilor pe harta și obținerea în timp real a indicațiilor de orientare
-Oferă informații complete legate de localizarea fiecărei unități spitalicești ( adresa, telefon, element vizual pentru identificarea corectă a fiecărei secții)
– Calcularea rapidă a traseului din locația în care te afli și secția unde dorești să ajungi (în funcție de fiecare mijloc de transport)

Proiect implementat de Asociația Prematurilor sprijinul AstraZeneca, Bebe Tei si Aimee

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România. Asociatia Prematurilor este singurul ONG din România acreditat pe prematuritate în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Organizația deruleaza programe caritabile de donații în maternități, de educație continuă pentru cadrele medicale, susține ateliere si webbinarii pentru familiile cu prematuri, proiecte de prevenție a nașterii premature, susține financiar cazurile sociale de familii cu prematuri.

Recent, Comitetul Economic și Social European (CESE) a acordat Premiul pentru Solidaritate Civilă Asociației Prematurilor pentru proiectul prin care s-au donat echipamente și aparate de protecție secțiilor de neonatologie din România. În ianuarie 2020, Asociația Prematurilor a fost premiată în Germania, de către EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), pentru implicarea în proiecte de filantropie și pentru rezultatele obținute în România în cauza prematurității.