În luna decembrie, Asociația Prematurilor face bilanțul proiectelor sale caritabile pe care le-a susținut în decursul anului 2021.

Totul a fost posibil cu sprijinul finanțărilor, sponsorizărilor și donațiilor primite din inima de la donatorii individuali și urmatoarele companii: AIMEE CONSULTING, BEBE TEI, MOVINGBOX, MAISOLUTIONS, ZEROXUNU, BIG UP PRODUCTIONS, OR TEA, PDA FINANCIAL, LYTI, TPA CONTABILITATE, ES CONSULTING BACĂU CASA VERDE, AZ IT SERVICES, SOLVIT NETWORKS, MATTMAN MUSIC, EN-VENTS ENTERTAINMENT COMPANY, EUROMOD STEEL, AS COMPUTER CRAIOVA, CIPCOS MAR COMPLEX, EUROLACT PREST, AGROMAT, OMG COMMUNICATION DIRECT SRL, ALIMENTARA TÂRGOVIȘTE, DEPARTAMENTUL CONTABIL, SOFTWARE BUSINESS PARTNERS SRL, WIN IMPEX, BAVARIA CONCEPT TOUR, VIO TRANSGRUP, MARESI FOODBROOKER, PROMETHEA SAN, EDVARI TEHNOLOGIES, ALIEN FILM, MOSS, TOP TEAM BUILDING, CHILI EVENTS, TOP MANAGEMENT, QUICK TRAVEL, CAMTAM SCAFFOLDING, AH INDEPENDENT, ETCO BAMO, REVENUE CONSULTING, CONVEST LOGISTICS, MULTICONT, DEVELOPMENT & CONSTRACTION, AQUA PUBLIC, MILL GENERAL CONSULTING, NUTRIVITA, DREAM TEAM FURNITURE, BLUE CORAL CONCEPT, GLOBAL MAT INSTAL , NOVAINTERMED, Ivansped SRL, Caporalu4future.

Ong-ul a strâns fiecare leu încasat, apoi suma obținută a fost convertită în investiții pentru maternitățile din România astfel:

1. Asociația Prematurilor a donat 66 de paturi pentru nou născuți în valoare de peste 83.000 lei și au fost instalate în maternitățile din:

– Sibiu – 3 buc
– Bacău – 20 buc
– Târgu Jiu – 25 buc
– Vaslui – 2 buc
– Baia Mare – 16 buc

2. Donații echipamente în valoare de peste 138.000 lei ce au constat în:

– Analizator de hematologie cu 30 de parametri – București
– Aparat modern de fototerapie – Maternitatea din Vaslui
– Ecograf 3D – Maternitatea din Vaslui
– Bilirubinometru – București

3. Ong-ul a achiziționat și fotolii ergonomice pentru tehnica de îngrijire kangaroo care și saci de dormit pentru nou-născuți în valoare de peste 4600 lei.

4.Asociația Prematurilor a ajuns cu donații și la Asociația “Semn de Viață” care are Centrul Maternal “Sf. Mihail și Gavril” cu donațîi în produse vestimentare și de îngrijire a mamei și copilului în valoare de 7050 de lei.
Aici sunt găzduite timp de 2 ani mame cu nou născuți sau copii mici aflați în situațîi vulnerabile.

5. ONG-ul a sprijinit financiar și o mamică tânără de numai 24 de ani, care a născut o fetiță de 640 grame la Alexandria. La naștere starea micuței s-a agravat așa că a necesitat transfer de urgență. A fost ingrijită cu multa grijă de echipa de la Filantropia și pentru externare avea nevoie de un concentrator de oxigen care să o ajute să respire și un pulsoximetru care să-i măsoare funcțiile vitale și să semnalizeze sonor daca acestea se opresc.
Mama a ajuns la noi să ne ceară ajutorul, îngrozită că nu își putea permite și că nu îi va putea oferi tot suportul micuței ei, având în vedere că fiecare respirație a fetiței trebuia monitorizată și asistată. Așa că i-am achiziționat un pulsoximetru și am achitat chiria pentru concentrator de oxigen.

Continuăm împreună pentru alte maternități și alte cazuri aflate în situații vulnerabile!
Ne unim pentru neonatologiile din țară!

Până la 30 decembrie 2021 puteți direcționa până la 20% din impozitul pe profit aferent anului în curs pentru Asociația Prematurilor.

Descarcă contractul de aici sau scrie-ne la adresa: contact@asociatiaprematurilor.ro sau da reply acestui e-mail.

Noi, cadrele medicale și părinții iți vor mulțumi. Iată ce spun deja medicii despre donațiile primite:

“Este binevenit acest ecograf în sala noastră de nașteri pentru că aici era un aparat, dar nu mai funcționa de mult timp și este vital în monitorizarea în utero a fătului, evaluarea stării de sănătate etc. ” a declarat dna Dr. Laura Porumboiu, șef secție Ginecologie Maternitatea din Vaslui.

“Nu cred că putem exprima în cuvinte suficiente mulțumirea noastră. Nu reușeam fără ajutorul vostru, al Asociației Prematurilor și al donatorilor. Nu imi vine să cred că în sfârșit avem paturi noi pentru copiii noștri. Nu vreți să știți de cât timp le așteptam și câte promisiuni am avut și doar Asociația Prematurilor s-a ținut de cuvânt. Deja ne luasem gândul. Sunt foarte frumoase, mulțumim mult.” Dr. Pîrvănoiu Margareta-Iuliana- șef secție neonatologie Baia Mare.

Iți mulțumim că ești alaturi de noi și că ai pus inimă în proiectele dedicate eroilor în scutece din România!

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România. Asociatia Prematurilor este singurul ONG din România acreditat pe prematuritate în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Organizația deruleaza programe caritabile de donații în maternități, de educație continuă pentru cadrele medicale, susține ateliere si webbinarii pentru familiile cu prematuri, proiecte de prevenție a nașterii premature, susține financiar cazurile sociale de familii cu prematuri.

Recent, Comitetul Economic și Social European (CESE) a acordat Premiul pentru Solidaritate Civilă Asociației Prematurilor pentru proiectul prin care s-au donat echipamente și aparate de protecție secțiilor de neonatologie din România. În ianuarie 2020, Asociația Prematurilor a fost premiată în Germania, de către EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), pentru implicarea în proiecte de filantropie și pentru rezultatele obținute în România în cauza prematurității.