Accuvein – mai multa dragoste si mai putina trauma

Asociația Prematurilor are in 2020 in derulare cel mai important proiect de dotare a maternitatilor neonatale din Romania, de gradul 2 si 3, cu aparatura medicala vitala pentru ingrjirea prematurilor de la terapie intensiva.

Astfel, cea mai recenta donatie a ONG-ului a constat in transilluminatorul Accuvein. Acesta a ajuns in sectiile de terapie intensive de la  maternitatea Panait Sarbu din Bucuresti.

AccuVein este un dispozitiv medical,  non – contact,  de ultima generatie si  extrem de util cadrelor medicale de la terapie intensiva neonatala. AccuVein este lider global in tehnologia de proiectie venoasa si a fost castigatorul premiului pentru dispozitivele portabile de iluminat vene.

Accuvein afiseaza o harta a traseului venos pe suprafata pielii, facilitand punctia venoasa si ajutand la evitarea valvelor si a bifurcatiilor.

Modelul donat prezinta o serie de aplicatii clinice unice si deosebit de importante pentru sectiile de neonatologie:

• Idenficarea traseului venos al bebelusilor intr-o modalitate non-invaziva
  • Reducerea disconfortului creat in randul micilor pacientilor de actualele proceduri medicale
  • Nu necesita calibrare sau aliniere, fiind in permanenta pregatit pentru utilizare
  • Ofera o vizibilitate extrem de clara a venelor foarte mici
  • Dispozitivul poate fi tinut in orice directie si functioneaza de la minim 10 cm si pana la 45 de cm fata de suprafata pielii
  • Punctie venoasa
  • Se adapteaza instant la miscarile pacientului. Atentie, bebelusii prematuri se misca si nu le poti controla miscarile in cele mai multe cazuri si interventii medicale
  • Design ergonomic si capsulat, fiind usor de utilizat si in salile de operatii sau saloanele cu acces restrictionat.

Echipamentul medical de ultima generatie a putut fi achizitionat prin sprijinul financiar oferit de compani  Telus iar valoarea donatiei depaseste 5200 de euro.

Asociatia Prematurilor  isi propune in continuare dotarea a cat mai multe maternitati din Romania cu aparate vitale pentru prematuri  iar toti cei care doresc sa contribuie la schimbarea viitorului copiilor nascuti inainte de termen alaturi de ONG, pot face donații direct în conturile asociatiei cu mentiunea “donatie neonatologie”:

Cont LEI: RO68BTRLRONCRT0411176001
Cont EURO: RO18BTRLEURCRT0411176001

#TELUS #donatie #echipamentepentruviitor #AsociatiaPrematurilor #AccuVein

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România.

In ianuarie 2020, Asociatia Prematurilor a fost premiata in Germania, de catre EFCNI, pentru implicarea in proiecte de filantropie si pentru rezultatele obtinute in Romania in cauza prematuritatii.

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii. www.asociatiaprematurilor.ro; www.efcni.org