Asociația Prematurilor continuă proiectele de susținere a personalului medical din maternitățile din România și a familiilor cu copii vulnerabili la naștere.

Astfel, în perioada aceasta, ONG -ul a făcut donații de peste 83000 lei în 5 maternități din țară. Donațiile au constat în 66 de paturi pentru nou-născuții din maternitățile:

  • Sibiu – 3 buc
  • Bacău – 20 buc
  • Târgu Jiu – 25 buc
  • Vaslui – 2 buc
  • Baia-Mare – 16 buc

Secția de normo-ponderali are 25 de paturi. Din nefericire toate sunt vechi, unele rupte, altele deformate. Mi se pare de domeniul fantasticului am în secție toate paturile noi! Pentru noi este o mare bucurie și o realizare!”( Dr Luminiță Olănescu – medic primar Neonatolog Târgu Jiu)

Paturile au ajuns la noi și au fost deja instalate. Sunt foarte frumoase și utile. mulțumim cu inima” (Camelia Husac – Maternitatea din Bacău)

Achizițiile au fost posibile și cu ajutorul donațiilor venite din partea persoanelor fizice dar și a unor firme in urma campaniilor active de strangere de fonduri pe site-ul si conturile de social media ale ONG-ului. Toți au pus inimă și au sprijinit cauza bebelușilor vulnerabili.

În continuare ONG-ul și-a propus învestească în sănătatea copiilor prematuri din România și strângă fonduri pentru echipamentele necesare secțiilor ATI de neonatologie din cât mai multe orașe ale țării.

Împreună putem produce SCHIMBAREA și în alte secții neonatale!

Cine ne poate sprijini?

Daca ai o firmă, iți amintim poți redirecționa 20% din impozitul pe profit (până la 30 decembrie) în baza unui contract de sponsorizare: https://asociatiaprematurilor.ro/companii/

Daca ești persoană fizică, poți dona direct pe pagina: https://asociatiaprematurilor.ro/donează/

 

 Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România. Asociatia Prematurilor este singurul ONG din România acreditat pe prematuritate în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Organizația deruleaza programe caritabile de donații în maternități, de educație continuă pentru cadrele medicale, susține ateliere si webbinarii pentru familiile cu prematuri, proiecte de prevenție a nașterii premature, susține financiar cazurile sociale de familii cu prematuri.

Recent, Comitetul Economic și Social European (CESE) a acordat Premiul pentru Solidaritate Civilă Asociației Prematurilor pentru proiectul prin care s-au donat echipamente și aparate de protecție secțiilor de neonatologie din România. În ianuarie 2020, Asociația Prematurilor a fost premiată în Germania, de către EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), pentru implicarea în proiecte de filantropie și pentru rezultatele obținute în România în cauza prematurității.