Bucuresti – 20.04.2021

Asociatia Prematurilor continua proiectele de sustinere a personalului medical din maternitati si a familiilor cu nou-nascuti cu complicatii la nastere.

Astfel, dupa initiativa de fundraising demarata la sfarsitul anului 2020 “Campania pentru nou-nascutii si prematurii de la Baia-Mare”, Asociatia Prematurilor a reusit sa achizitioneze necesarul de 13 bucati si din luna martie acestea sunt puse in functiune. Valoarea donatiei a fost de 15.470 de lei.

“Nu cred ca putem exprima in cuvinte suficiente multumirea noastra. Nu reuseam fara ajutorul vostru, al Asociatiai Prematurilor si al donatorilor. Nu imi vine sa cred ca in sfarsit avem paturi noi pentru copiii nostri. Nu vreti sa stiti de cat timp le asteptam si cate promisiuni am avut si doar Asociatia Prematurilor s-a tinut de cuvant. Deja ne luasem gandul. Sunt foarte frumoase, multumim mult.” Dr. Pîrvănoiu Margareta-Iuliana– sef sectie neonatologie Baia Mare.

De curand, Asociatia a donat si Maternitatii Cantacuzino din Bucuresti echipamente medicale in valoare de 25.725 RON: un bilirubinometru si 2 perfuzomate.

“Aceasta donatie a putut fi posibila in urma campaniei de fundraising din iarna initiata de voluntari si donatori individuali. Atunci s-a strans suma de 18700 lei si organizatia noastra a completat din fonduri proprii suma necesara pentru a putea achizitiona cele 3 aparate extrem de importante pentru tratarea nou-nascutilor grav bolnavi din terapie intensive neonatala. De asemenea, cu sprijinul unui sponsor am donat produse pentru prematurii din terapie intensiva in valoare de 1700 de RON.” Diana Gamulescu – Presedinte Asociatia Prematurilor.

Recent, ONG-ul a dotat si Maternitatii din Vaslui un ecograf si accesorii in valoare de 10.000 de euro. Aici, au venit pe lume in 2020 peste 1782 de nou nascuti, din care 145 nou nascuti sub 2500 g.

Este binevenit acest ecograf in sala noastra de nasteri pentru ca aici era un aparat, dar nu mai functiona de mult timp si este vital in monitorizarea in utero a fatului, evaluarea starii de sanatate etc. ” a declarant dna Dr. Laura Porumboiu, sef sectie Ginecologie maternitatea din Vaslui.

Organizatia noastra a ajuns si la Asociatia “Semn de Viata” care are Centrul Maternal “Sf. Mihail si Gavril” cu donatii in produse vestimentare si de ingrijire a mamei si copilului in valoare de 7050 de lei. Aici sunt gazduite timp de 2 ani mame cu nou nascuti sau copii mici aflate in situatii vulnerabile.

Asociatia Prematurilor a sprijinit financiar si o mamica tanara de numai 24 de ani, care a nascut o fetita de 640 grame la Alexandria. La nastere starea micutei s-a agravat asa ca a necesitat transfer de urgenta. A fost ingrijita cu multa grija de echipa de la Filantropia si pentru externare avea nevoie de un concentrator de oxigen care sa o ajute sa respire si un pulsoximetru care sa-i masoare functiile vitale si sa semnalizeze sonor daca acestea se opresc. Mama a ajuns la noi sa ne ceara ajutorul, ingrozita ca nu isi putea permite si ca nu ii va putea oferi tot suportul micutei ei, avand in vedere ca fiecare respiratie a fetiei trebuia monitorizata si asistata. Asa ca i-am achizitionat un pulsoximetru si am achitat chiria pentru concentrator de oxigen.

Continuam anul cu speranta ca vom putea ajunge si in alte maternitati care ne-au contactat si au nevoie urgenta de de implicarea noastra si de achizitia unor echipamente vitale pentru sectia de terapie intensiva neonatala.

Asociatia Prematurilor a donat in ultimii 2 ani echipamente in valoare de peste 200.000 de euro.

Cei care doresc să susțină derularea de proiecte caritabile și a campaniilor umanitare demarate de Asociația Prematurilor pot dona în contul: RO68BTRLRONCRT0411176001 deschis la Banca Transilvania.

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România. Asociatia Prematurilor este singurul ONG din România acreditat pe prematuritate în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Organizația deruleaza programe caritabile de donații în maternități, de educație continuă pentru cadrele medicale, susține ateliere si webbinarii pentru familiile cu prematuri, proiecte de prevenție a nașterii premature, susține financiar cazurile sociale de familii cu prematuri.

Recent, Comitetul Economic și Social European (CESE) a acordat Premiul pentru Solidaritate Civilă Asociației Prematurilor pentru proiectul prin care s-au donat echipamente și aparate de protecție secțiilor de neonatologie din România. În ianuarie 2020, Asociația Prematurilor a fost premiată în Germania, de către EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), pentru implicarea în proiecte de filantropie și pentru rezultatele obținute în România în cauza prematurității.