0
0
0
0
Days
0
0
Hours
0
0
Minutes
0
0
Seconds

zile ramase

0

obiectiv

0

deja donati

Doneaza si tu

În 2016, în Romania s-au născut peste 19.000 de copiii înainte de termen, având greutatea la naștere între 500 de gr. (ori mai mică) și 2 500 gr, venind pe lume între săptămânile 28 – 37.

În lupta pentru viață, de cele mai multe ori, aceștia au avut nevoie de spitalizare prelungită.

Se spune că bebelușii prematuri recuperează deficitul de la naștere până la vârsta de 2 ani, însă aceste teorii sunt false. Un copil născut înainte de termen are nevoie să fie evaluat, monitorizat și să se intervină constant în evoluția lui pentru a preveni problemele asociate prematurității care apar odată cu dezvoltarea lui.

Bebelușii prematuri sau îndelung spitalizați au nevoie de monitorizare și evaluare medicală și după externare, în fiecare etapă de dezvoltare. Se recomandă ca bebelușul să fie examinat periodic de către medicul neonatolog și/sau pediatru, apoi se fac trimiteri pentru examinări din punct de vedere neuro-motor, psiho-cognitiv, oftalmologic șamd.

În țară, familiile trebuie să parcurgă sute de km pentru a ajunge la specialiști, iar costurile de îngrijire pentru acești copii ajung la sume uriașe. Doar tratamentele de recuperare pot ajunge la 3500-4000 de lei/lună.

Pentru a ne asigura că acești copii se vor bucura de o copilărie fericită și normală, precum copiii născuți la termen, ne propunem să sprijinim aceste familii și să le asigurăm gratuitatea privind serviciile de kinetoterapie, fizioterapie, hidroterapie, hipoterapie, logopedie, ergoterapie, ortezare, intervenții chirurgicale șamd.

Partenerii care doresc să investească în viitorul acestor copii, ne pot oferi sponsorizări ori donații în contul RO68BTRLRONCRT0411176001. Legea sponsorizării permite companiilor ca acestea să fie deduse din impozitul pe profit.

Asociatia Prematurilor a sprijinit financiar si o mamica tanara de numai 24 de ani, care a nascut o fetita de 640 grame la Alexandria. La nastere starea micutei s-a agravat asa ca a necesitat transfer de urgenta. A fost ingrijita cu multa grija de echipa de la Filantropia si pentru externare avea nevoie de un concentrator de oxigen care sa o ajute sa respire si un pulsoximetru care sa-i masoare functiile vitale si sa semnalizeze sonor daca acestea se opresc.

Mama a ajuns la noi sa ne ceara ajutorul, ingrozita ca nu isi putea permite si ca nu ii va putea oferi tot suportul micutei ei, avand in vedere ca fiecare respiratie a fetiei trebuia monitorizata si asistata. Asa ca i-am achizitionat un pulsoximetru si am achitat chiria pentru concentrator de oxigen.

Donează și tu!

Companiile ori persoanele fizice care doresc să susțină financiar acest proiect ne pot contacta la adresa contact@asociatiaprematurilor.ro

Doneaza