ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE ȘI APARATURĂ ÎMPOTRIVA COVID 19

Asociația Prematurilor oferă un real sprijin cadrelor medicale și nou-născuților din maternități prin dotarea unităților spitalicești cu aparatură și echipamente de protecție împotriva Covid 19.

Asociația Prematurilor oferă un real sprijin cadrelor medicale și nou-născuților din maternități prin dotarea unităților spitalicești cu aparatură și echipamente de protecție împotriva Covid 19.

ONG-ul pune în aplicare un proiect nou, adaptat circumstanțelor globale și nevoilor din sistemul sanitar, cu sprijinul Kaufland România. Asociația Prematurilor a obținut finanțare în cadrul programului ”În stare de bine” și demarează un proiect de susținere a comunităților și grupurilor vulnerabile în criza cauzată de coronavirus.

Astfel, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București vor beneficia de lămpi UV bactericide, viziere, combinezoane, halate, măști și protecție încalțaminte pentru cadrele medicale și pentru părinți.

Proiectul vizează aproximativ 100 de cadre medicale, peste 2000 de părinți și aproximativ 2000 de nou-născuți care se nasc în maternitățile mai sus menționate în următoarele 4-5 luni.

  • lipsa de acces a mamelor din mediul rural la servicii medicale de monitorizare a sarcinii,

  • lipsa de informare cu privire la ingrijirea in sarcina si ingrijirea nou-nascutului,

  • nasterea prematura si deficientele sistemului sanitar romanesc care nu are la acest moment capacitatea de a prelua toate cazurile de nou-nascuti aflati in risc.

Proiectul se numește ”Sprijin pentru personalul medical și nou-născuții din maternităti – echipamente de protecție și aparatură împotriva COVID 19” și este derulat de Asociația Prematurilor și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

#implicareafacediferenta #instaredebine #kaufland #fdsc #AsociatiaPrematurilor #instaresaajut #Instaresaajutmaternitatile

Detalii aici