Asociația Prematurilor a introdus în România terapia Kangoroo Care în anul 2017, prin proiectul #ImbratisareaVindeca, inaugurat chiar de Ziua Mondială a Prematuritatii, 17 noiembrie, în cadrul unui amplu eveniment la Maternitatea Cantacuzino.

În 2018, Organizația anunță extinderea acestei terapii la nivel național, mai multe orașe primind deja donațiile din partea acesteia.

Astfel, proiectul Îmbrățișarea Vindecă este activ și anul acesta și are ca obiectiv dotarea maternităților de gradul 3 din România cu fotolii ergonomice necesare acestei terapii.

Până în momentul acesta, Asociația Prematurilor a donat 10 fotolii ergonomice în 6 unități medicale din București (maternitatea Cantacuzino, Polizu și Pantelimon), Baia-Mare, Constanța și Sibiu.

Așa cum spuneam la începutul programului, mă bucur că #Îmbrățișarea Vindecă are un ecou atât de mare în rândul cadrelor medicale din întreaga țara și că putem fi noi cei care acordă o mână de ajutor Eroilor în Scutece de la neonatologie. Sperăm ca până la finele anului să acoperim un număr cât mai mare de maternități care își doresc să implementeze această tehnică și, implicit, să contribuim la dezvoltarea armonioasă a acestor bebeluși prematuri care au nevoie de “imbratisarea” terapeutică a părinților. Le mulțumesc medicilor pentru deschiderea în acest demers și partenerilor care ne-au sprijinit financiar în acoperirea costurilor de cumpărare și transport al echipamentelor” – Diana Gămulescu, președinte Asociația Prematurilor.

Terapia Kangoroo Care se desfășoară deja în unitățile menționate mai sus și ajută peste 2500 bebeluși internați la neonatologie. Valoarea donațiilor până în prezent depășește 2500 euro.

Așadar, toți cei care doresc să susțină achiziționarea de noi fotolii pentru aceasta terpaie in spitale, pot face donații în contul Asociației Prematurilor: RO68BTRLRONCRT0411176001, cu mențiunea SCAUN KANGOROO.

Despre Îmbrățișarea Vindecă

Programul #ImbratisareaVindeca își propune dotarea maternităților din România cu echipamentul necesar demarării terapiei pentru bebelușii de la terapie intensivă și post-terapie și are menirea de a atrage cât mai mulți reprezentanți ai unităților medicale din România, care să solicite Asociației Prematurilor sprijinul în acest demers, dar și comunitățile de părinți, bloggeri și reprezentanți mass media.

Despre terapia Kangoroo Care

Contactul cu pielea părintelui este unul dintre cele mai importante lucruri în recuperarea bebelușului născut prematur. Prima dată când a fost folosit ca terapie a fost acum aproape 40 de ani (1979) în Bogota, Columbia, în secțiile neonatale care au avut un deficit de incubatoare.

Terapia scade perioada de spitalizare cu până la 50%, îmbunătățește creșterea ponderală, stabilizeaza ritmul cardiac, tensiunea arterială și respirația, îmbunătățește nutriția, bebelușului, scade rata mortalității și este recunoscută și pentru beneficii la nivel psihologic. Studiile spun că bebelușii care au beneficiat de terapia Kangaroo Care și prezența părinților în îngrijirea prematurului pe perioada spitalizării, au scoruri cognitive și lingvistice mai mari la vârsta de 5 ani. (Studiu publicat în J. Pediatrics 2016)

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.

 

Contact:

Diana Gămulescu

Președinte Asociaţia Prematurilor

Email: diana.gamulescu@asociatiaprematurilor.ro

Telefon: 0737 933 511

Website: www.asociatiaprematurilor.ro

Facebook: https://www.facebook.com/asociatiaprematurilor

Blog: www.dianagamulescu.ro