Asociația Prematurilor celebrează Ziua Mondială a Prematurităţii la Centrul de Excelență în Prematuritate – primul centru multidisciplinar de evaluare gratuită din România a copiilor prematuri și a copiilor cu dificultăți la naștere.

Ong-ul este alături de #EroiiInScutece de la neonatologie și de familiile acestora de 428 de zile și a derulat proiecte care au avut impact pentru 1000 de beneficiari la Centrul de Excelenţă în Prematuritate și în maternităti.

Ușa centrului a fost deschisă de peste 500 de persoane  care au beneficiat GRATUIT de:

– evaluări ale limbajului și a comunicării (tulburări de limbaj, întârzieri în dezvoltarea generală a limbajului etc.)

– evaluări ale motricității fine și grosieră (afecțiuni neurologice)

– evaluări ale comportamentului și a afectivității, a integrării sociale, a dezvoltării proceselor cognitive

– evaluări posttraumatice de prematuritate

– evaluări de după externare realizate de un medic neonatolog

Acest centru este un vis de familie, care a pornit in urma cu multi ani, asa ca am decis sa investim in sanatatea copiilor nostri, a prematurilor din Romania. Centrul a fost demarat din fondurile familiei noastre si s-au ridicat la peste 30.000 de euro pentru o suprafata de 120 mp,  apoi a fost cofinantat din sponsorizari. Practic, intr-un an, am facut o investitie in sanatatea acestor familii de aproximativ 50.000 de euro pentru acoperirea acestor servicii, gratuite, incercand sa substituim ce nu face statul. Fara implicare civica nu putem sa producem schimbari sustenabile si speram ca multe alte companii sa foloseasca facilitatea fiscala de redirectionarea a 20% din impozitul pe profit catre eroii nostri in scutece, prin programele Asociatiei Prematurilor„ – Diana Gamulescu, Presedinte si Fondator Asociatia Prematurilor si Centrul de Excelenta in Prematuritate.

In data de 14 noiembrie a fost punctata Ziua Mondială a Prematuritatii în cadrul unui eveniment organizat de ONG la sediul centrului, alături de cadre medicale, bloggeri, familii cu prematuri și parteneri. Evenimentul a avut ca scop conștientizarea fenomenului prematuritatii în rândul societății civile si aniversarea unui an de fapte bune la Centrul de Excelenta in Prematuritate.

Ziua Mondială a Prematurităţii, 17 noiembrie, este data oficială când sunt programate activităţi specifice în peste 60 de țări din întreagă lume.

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România.

Asociaţia Prematurilor este singurul ONG pe prematuritate din România acreditat în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.

 

Contact:

Diana Gămulescu

Președinte Asociaţia Prematurilor

Email: diana.gamulescu@asociatiaprematurilor.ro

Telefon: 0737 933 511

Website: www.asociatiaprematurilor.ro

Facebook: https://www.facebook.com/asociatiaprematurilor

 

 

 

*Sursa datelor: INS, Statistica demografică.