Asociatia Prematurilor organizeaza in fiecare an workshopuri pentru specialistii care interactioneaza cu prematurii si familiile acestora!
Workshop de comunicare empatică pentru cadrele medicale din NICU
Workshopul este construit în jurul dezvoltării abilitaților de comunicare pentru medici, asistenți și alte cadre medicale care lucrează cu părintii copiilor născuți prematur.
Obiectivul nostru este acela de a sprijini accesul personalului medical la informații de actualitate cu scopul de a le îmbunătăți abilitățile de relaționare cu mamele care nasc prematur și cu familiile acestora.
În workshop abordăm:
Elemente de limbaj şi gândire care blochează comunicarea;
Principii de bază şi pasi pentru o comunicare empatică;
Asertivitatea ca principiu de comunicare;
Gestionarea situațiilor dificile, a conflictelor și a blocajelor în
Comunicare cu ajutorul asertivității;
Jocuri de rol și exerciții pentru o comunicare mai eficientă (sesiune practică).
Workshop pentru psihologii care lucrează cu mamele de prematuri
Workshopul se adresează psihologilor care lucrează cu părinții copiilor născuți prematur și are ca obiectiv sprijinirea lor pentru a înțelege mai clar, adecvat și profund acest tip de traumă.
Participanții vor ajunge să înțeleagă în detaliu dificultățile ce apar în terapia cu persoanele care au experimentat trauma nașterii premature.
Astfel:
vor învăţa să pună în practică modalităţi verbale şi nonverbale în lucrul cu părinții traumatizaţi.
vor experimenta puterea artei, jocului, mișcării, metaforelor şi poveştilor în înţelegerea, conţinerea traumei şi crearea unor perspective noi asupra ei.
Formare cadre medicale pe simulator prematur
Workshopul de adreseaza cadrelor si personalului medical de la neonatologie, care intra in contact direct cu bebelusii prematuri. Asociatia Prematurilor a venit in sprijinul cadrelor medicale cu un simulator sub forma naturala a unui bebelus prematur de 25 saptamani la Maternitatea Prof. Dr. Panait Sarbu.
Simulatorul este un manechin anatomic care reda cu fidelitate problematicile unui prematur atat de mic si poate fi folosit ca si suport didactic in formarea si dezvoltarea profesionala continua atat a medicilor specialisti/rezidenti, cat si a asistentelor de terapie intensiva neonatala.
Pe acest simulator vor putea lucra zilnic actualii medici de la terapie intensiva neonatala, dar si viitoarele cadre medicale care vor putea sustine examenele de specialitate si primariat.
– Simulatorul detine repere anatomice identice cu ale unui bebelus nascut prematur la 25 de saptamani.
– Este un echipament medical indispensabil in unitatile de neonatologie din tara.
– Versiunea donata este foarte moderna, foloseste tehnologie de ultima generatie. A fost programat sa redea functii complexe, inclusiv pe cea cardio-respiratorie (care este vitala pentru supravietuirea prematurilor). – Pe simulator el se pot face simulari de punctii, transfuzii, se poate conecta la monitor, se poate intuba etc.
– Este fabulous pentru studenti, medici rezidenti dar si pentru formarea continua a medicilor specialisti si primari. Simularea reanimarii neonatale creste calitatea actului medical in fata unei urgente reale in practica de zi cu zi.