Consiliere psihologică gratuită în maternități pentru familiile cu prematuri

Psihologul Nina Sofian este primul specialist din România care a început consilierea psihologică pentru părinții cu copiii născuți prematur, ori cu complicații severe la naștere și care au necesitat spitalizare prelungită. Din 2014, Psih. Nina Sofian ajută familiile să depășească trauma prematurității, ajungând să se specializeze în această arie, practicând terapia de grup în spitale ori ședințe de consiliere individuale.
După cele 500 de ore de consiliere oferite gratuit familiilor cu bebeluși prematuri, a reușit să creeze o comunitate de familii care recunosc importanța unui astfel de sprijin și care îl recomanda altor părinți care trec acum prin emoții alături de bebelușul/bebelușii lor în spital.

Astfel, Asociația Prematurilor încurajează psihologii care doresc să se implice într-un astfel de proiect, ori maternitățile din Romania cu terapie neonatală de grad III să ne contacteze pentru a extinde acest serviciu, în mod gratuit, la nivel național.
De asemenea, companiile ori persoanele fizice care doresc să susțină financiar acest proiect ne pot contacta la adresa diana.gamulescu@asociatiaprematurilor.ro.