Sectia de nou-nascuti are nevoie urgenta de achizitionarea unui aparat CritiCool, extrem de important in prevenirea complicatiilor date de asfixia severa la nastere, precum si  de un monitor  special pentru monitorizarea activitatii cerebrale.

Aparatul CritiCool funcționează ca un sistem de reglare termică, mai exact măsurând temperatura centrală a pacientului la fiecare 66 milisecunde și reglarea setărilor în consecință, iar monitorul nëo este soluția cea mai ușor de utilizat pentru monitorizarea aEEG și EEG a celor mai mici și mai fragili pacienți. Acest lucru permite experților să revizuiască informații valoroase oricând, fără a aștepta înregistrări suplimentare în fazele critice.

Acest diagnostic afecteaza in mod frecvent nou-nascutii la termen, acestia dezvoltand grade diferite de afectare neurologica pe termen indelungat.

Sistemul de cooling este extrem de important in tratarea copiilor care nu au primit suficien oxigen catre organele nobile (creier, inima, rinichi). Reprezinta singura modalitate prin care putem reduce extinderea leziunilor determinate de moartea neuronilor si declansarea unor procese complexe ce afecteaza grav substanta nobila cerebrala, cu consecinte grave in dezvoltarea neuromotorie a copilului. Monitorul simplifică fluxul de lucru, de la aplicarea electrodului, adnotarea evenimentelor, revizuirea aEEG până la exportul de date. Este optim e integrează în rutina deja ocupată NICU și permite atât monitorizarea aEEG, cât și EEG pentru toată perioada patologică și bebelușii prematuri. Cu până la 8 canale, acest aparat poate înregistra date bogate pentru neonatologi, în timp ce 2 canale aEEG sunt afișate pentru monitorizarea de rutină. Monitorizeaza efectele și eficiența medicamentelor anticonvulsive. (Dr. Anca Georgescu, Sef sectie Neonatologie, Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste)

Pentru achizitia acestor 2 echipamente interconectate si performante de ultima generatie este necesara suma de 42.000 de euro. Contribuie si tu la prevenirea unor deficiente locomotorii care poate afecta nu doar toata viata acestor copii, dar si pe cea a familiilor lor. Imaginati-va un copil dependent de cineva TOATA viata pentru orice proces: mancat, mers, urcat scari, mers la scoala speciala, imbracat, mers la toaleta. Din nefericire am intalnit multe familii cu copiii cu probleme neuromotorii care puteau fi depistate la timp si tratate.

Este dificil si dureros pentru orice copil sau parinte, insa acesti copii devin adulti cu un handicap care se poate depista si preveni prin tehnologie. Sa le dam o sansa!” Diana Gamulescu – fondatoare Asociatia Prematurilor

Cum poti dona?

RON – RO41BTRLRONCRT0411176002

EUR – RO18BTRLEURCRT0411176001

SWIFT- BTRLRO22

 

Impreuna putem da o sansa nou nascutilor din Romania!