Sustine activitatea Primului Centru Multidisciplinar din Romania de evaluare GRATUITA a familiilor cu prematuri

Donații: 60,000.00 € / 99,999.00 €

ECHIPA PROIECT

Sabina Strugariu – psihoterapeut

Familiile cu prematuri au nevoie de un suport psihologic. Prematuritatea este o trauma pentru orice membru al familiei, este o perioada dificila si necesita interventia timpurie a unui specialist in identificarea disfunctionalitatilor aparute la nivelul fiecarei persoane si aplicarea unor solutii potrivite nevoilor acesteia

Roxana Tudor – fiziokinetoterapeut

Sunt fiziokinetoterapeut si inca de cand am terminat facultatea am stiut ca drumul meu in aceasta profesie trebuie sa fie in domeniul pediatriei. Dupa 14 ani in care de foarte multe ori m-am ingrijit de familii cu bebelusi am ajuns sa ma identific cu afirmatia pediatrului si psihanalistului englez Donald Woods Winnicott: “Un bebelus singur, asta nu exista! Atunci cand mi se prezinta un bebelus, mi se prezinta in mod cert si cineva care se ocupa de el, sau cel putin un leagan spre care sunt atintiti ochii si urechile cuiva. Ne aflam in prezenta unui cuplu mama-sugar”

Mirela Pacalici –  Asistent medical sectia nou-nascuti, terapie intensiva Cantacuzino

Experienta mea cu parintii care au copiii nascuti prematur, in maternitate, m-a motivat sa fac mai mult pentru a le fi alaturi si in afara unitatii medicale. M-am alaturat in acest proiect pentru a aduce un gram de ajutor, pentru a le face primii pasi in viata mai usor de parcurs.

adrian-craciunAdrian Craciun – Medic primar neonatologie, sef sectie neonatologie Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino

M-am implicat in acest proiect din dorinta de a fi mai aproape de pacienti si de nevoile lor. Experienta mea in domeniu mi-a demonstrat ca noi, medicii suntem un real ajutor in procesul de vindecare al micutilor de la neonatologie iar aceasta implicare trebuie continuata si in afara spitalului. Prematurii au nevoie de atentie prelungita si evaluari periodice in procesul lor de recuperare.

Ioana Rosca – medic primar neonaaologie, medic specialist pediatrie, sef de sectie Neonatologie Maternitatea Giulesti

Cand vine vorba despre acordarea unui ajutor prematurilor, sunt prima care accepta aceasta provocare. Dupa 20 de ani de activitate cu halatul de neonatolog, stiu ca acesti micuti au nevoie de oameni puternici si increzatori in fortele lor. Eu sunt unul dintre ei si vreau sa fiu parte din echipa care schimba destinele acestor supravietuitori.

DESPRE PROIECT

În România, 10% dintre nașterile anuale au loc înainte de termen, adică la fiecare 30 de minute, un copil vine mai repede pe lume. După zilele critice din maternitate, un prematur are nevoie de vizite permanente la medici și specialiști la intervale mai scurte decât un copil născut la termen. Un bebeluș îndelung spitalizat ori prematur are nevoie de examene medicale complete până la vârstă de 12 ani. In  grija pentru dezvoltarea lui normală intră mai mulți specialiști precum medicul neonatolog și/sau pediatru care face examinările medicale, psihologul care face exerciții astfel încât să-i dezvolte capacitățile intelectuale, precum și programe de kinetoterapie, care uneori, în efortul de recuperare, pot necesita și ani de zile de terapii. Relația cu specialistul trebuie menținută pe termen lung până la maturitate, iar în România nu există un centru unde copilul să fie evaluat într-un singur loc, de către mai mulți specialiști. Părintele aleargă în mai multe instituții și stă la cozi, indiferent de condițiile meteo sau de vârsta copilului.

In cadrul Centrului de Excelenta in Prematuritate se vor face evaluari GRATUITE de dezvoltare neuro-motorie, evaluari psiholohice pentru parinti si copii, evaluarea progreselor si a achizitiilor prematurilor dupa externare. În plus, costurile pentru o astfel de evaluare și intervenție depășesc veniturile mici/medii și uneori familiile renunță la terapii sau la controalele medicale.

Acoperirea tuturor costurilor operationale care sa asigure greatuite familiilor este evaluată la 100.000 de euro pentru un an de zile. Pentru a acoperi costurile administrative, de personal și a putea oferi gratuit aceste servicii familiilor cu prematuri ori cu bebeluși îndelung spitalizați, ne dorim să atragem cât mai mulți parteneri care să ne sprijine în acest demers. Aceștia ne pot contacta la adresa diana.gamulescu@asociatiaprematurilor.ro și ne pot sprijini prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit, prin sponsorizări sau bartere.

Copilul tau s-a nascut prematur? Beneficiaza si tu de serviciile GRATUITE ale Centrului de Excelenta in Prematuritate!

Programeaza-te