Donează pentru înființarea primului centru integrat dedicat familiilor cu prematuri.

IMG_7337-2
Donații: 10,730.00 € / 99,999.00 €

În România, 10% dintre nașterile anuale au loc înainte de termen, adică la fiecare 30 de minute, un copil vine mai repede pe lume. După zilele critice din maternitate, un prematur are nevoie de vizite permanente la medici și specialiști la intervale mai scurte decât un copil născut la termen. Un bebeluș îndelung spitalizat ori prematur are nevoie de examene medicale complete până la vârstă de 12 ani. În  grija pentru dezvoltarea lui normală intră mai mulți specialiști precum medicul neonatolog și/sau pediatru care face examinările medicale, psihologul care face exerciții astfel încât să-i dezvolte capacitățile intelectuale, precum și programe de kinetoterapie, care uneori, în efortul de recuperare, pot necesita și ani de zile de terapii. Relația cu specialistul trebuie menținută pe termen lung până la maturitate, iar în România nu există un centru unde copilul să fie evaluat într-un singur loc, de către mai mulți specialiști. Părintele aleargă în mai multe instituții și stă la cozi, indiferent de condițiile meteo sau de vârsta copilului.

Prin acest centru, care se va inaugura la București, ne propunem să adunăm, în timp, cât mai multe specialități și să includem cât mai multe servicii de recuperare și evaluare medicală (neonatologie, oftalmologie, neurologie, psihologie recuperatorie etc). În plus, costurile pentru o astfel de evaluare și intervenție depășesc veniturile mici/medii și uneori familiile renunță la terapii sau la controalele medicale.

Investiția pentru deschiderea acestui centru este evaluată la 100.000 de euro. Pentru a acoperi costurile administrative, de personal și a putea oferi gratuit aceste servicii familiilor cu prematuri ori cu bebeluși îndelung spitalizați, ne dorim să atragem cât mai mulți parteneri care să ne sprijine în acest demers. Aceștia ne pot contacta la adresa diana.gamulescu@asociatiaprematurilor.ro și ne pot sprijini prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit, prin sponsorizări sau bartere.