Bucuresti,  17 martie 2020

 

Asociația Prematurilor are in derulare proiecte importante de dotare a maternitatilor neonatale din Romania, de gradul 2 si 3, cu aparatura medicala vitala pentru prematuri.

Astfel, in aceasta perioada ONG-ul a donat 3 aparate diafanoscop – dispozitive utilizate pentru transiluminarea cavitatilor corporale la nou-nascuti si copiii prematuri.  Maternitatea Filantropia Bucuresti, Maternitatea „Panait Sarbu” Bucuresti si Maternitatea Filantropia Craiova au intrat deja in posesia aparatelor.

Mulțumim mult pentru diafanoscop. Cu ajutorul lui pot fi mai bine evidențiate vasele sanguine ale nou născuților înainte de punctuația venoasa sau arterială, și scad eșecurile montării cateterele sau branulelor. Dispozitivul mai poate fi folosit in identificarea epansamentelor pleurale (lichidiene sau aeriene). Este mic, ușor de folosit, reîncărcabil și poate si dezinfectat” (Dr. Mihaela Demetrian, medic neonatolog, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti)

Modelul donat prezinta o serie de caracteristici importante pentru sectiile de neonatologie:

  • permite vizualizarea cu usurinta a vaselor de sange pentru siguranta punctiei;
  • este posibila identificarea structurilor umplute cu aer sau lichid ascunse adanc sub suprafata pielii;
  • poate fi utilizat cu succes in randul pacientilor nou-nascuti prematuri, bebelusilor la termen dar cu dificultati la nastere;
  • prezinta stres termic minim
  • prezinta doua diode, selectabile, cu variator, de inalta performanta, de diferite culori (rosu si galben)
  • este de dimensiunu reduse, usor de transportat, reincarcabil,
  • poate fi dezinfectat si, daca este ambalat steril, va fi potrivit si pentru proceduri precum alicarea cateterelor centrale.

Echipamentul medical de ultima generatie a putut fi achizitionat prin sprijinul oferit de IWA – International Woman Association. Valoarea donatiei depaseste 5000 de euro.

Asociatia Prematurilor isi propune dotarea a cat mai multe maternitati cu aparate vitale pentru prematuri  iar toti cei care doresc sa contribuie la schimbarea viitorului copiilor nascuti inainte de termen alaturi de Asociatia Prematurilor, pot face donații direct în contul: RO68BTRLRONCRT0411176001, cu mențiunea “donație simulator”.

Cu o experiență de peste 40 de ani, IWA (Asociația Internațională a Femeilor din București) este o organizație independentă, apolitică, non-profit, bazată pe voluntariat. Membrele asociației provin din România și alte peste 50 de țări, împărtășesc valorile promovării a prieteniei, descoperirilor culturale, voluntariatului și acțiunilor caritabile.

#IWA #donatie #echipamentepentruviitor #AsociatiaPrematurilor #diafanoscop

 

Despre Asociația Prematurilor

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România.

In ianuarie 2020, Asociatia Prematurilor a fost premiata in Germania, de catre EFCNI, pentru implicarea in proiecte de filantropie si pentru rezultatele obtinute in Romania in cauza prematuritatii.

Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având ca scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii. www.asociatiaprematurilor.ro; www.efcni.org