O întrebare grea. Uneori fără răspuns. Uneori fără aplicabilitate, alteori… nici nu mai zic.
În România, se nasc peste 20.000 de bebeluși prematuri, adică 1 din 10 copii vine mai devreme pe lume. Viața lor atârnă de un fir de ață.
Stau uneori și luni de zile internați la terapie intensivă, sunt afectați de acest început de viață dificil și apoi foarte mulți dintre aceștia au nevoie de recuprare medicală prelungită pentru o viață normală și sănătoasă.
Care sunt cele mai frecvente terapii?
- kinetoterapie (Vojta, Bobath etc.)
- fizioterapie,
- hidroterapie,
- hipoterapie,
- logopedie,
- ergoterapie,
- ortezare etc.
Sunt convinsă că știți despre ce vorbesc. Noi, părinții cu prematuri, cu bebeluși cu dificultăți la naștere vorbim aceeași limbă.
Cea mai mare parte dintre acești bebeluși sunt expuși riscurilor de a dezvolta probleme severe de: surditate, orbire, paralizie cerebrală, retard mintal. Aproximativ 1 milion de copii la nivel internațional nu supraviețuiesc luptei pentru viață, în fiecare an.
Să nu scap subiectul din vedere…
Este realitatea grea prin care trec zeci de mii de părinți. Unii rămân fără ajutor, alții sunt mai norocoși.
Care este cauza? Păi, costul acestor tratamente, evident.
Mulți se întreabă cât costă, care este cea mai eficientă terapie, care este cea mai ieftină, care este cea mai scumpă. În realitate, totul este costisitor.
Ca să vă faceți o idee: costul mediu al unui program de recuperare/copil depășește 3000-3500 de lei pe lună, adică peste 800 de lei pe săptămână.
Împreună vom reuși!
Leave A Comment